JOHN DEERE 8420

Ebben a pár sorban szeretnénk összegezni az ECO-TAK-kal kapcsolatos tapasztalatainkat.

Cégünk Székesfehérvár mellett Polgárdi vonzáskörébe növénytermesztéssel foglalkozik. Családi vállalkozásunkban gépeinkre közel 1000 órát meghaladó igénybe vétel jut évente, ezért fon-tos gépeink üzemanyag fogyasztása. Próbáltunk már több módszert. A legoptimálisabb üzemanyag fogyasztás elérése mellett a legnagyobb terület teljesítményt szándékoztuk megvalósítani, sajnos célravezető eredmény nélkül!

Több negatív élmény után nem mertünk hinni. Ekkor rátaláltunk ECO-TAK készülékre. Vegyes ér-zelmekkel tekintetünk a dologra. Az ECO-TAK Kft. munkatársainak szakmai hozzáértése a kellemes modora meggyőzött minket. Esélyt adtunk a bizonyításra.

Elsőnek a John Deere 8420-as típusú gépbe került az ECO-TAK 33 Trans nevű termék. A traktorban ekkor körülbelül 5700 üzemóra volt, most jelenleg 6100 üzemóránál járunk. A beszerelést követő-en 2-3 nap használat után a gép érezhetően rugalmasabb lett. Azonos munkagép előtti sebessége 2 km/h-val javult! (Megközelítően 12-17% megművelt terület többletet eredményez.) Beépítés előtt enyhe kormos füstölés volt jellemző a traktorra. Örömmel konstatáljuk, ez is megszűnt! Több-szöri mérés és több napon át tartó folyamatos megfigyelés mellett a gép fogyasztása azonos munkakörülmények között a felszerelést megelőző adatokhoz képest csökkent.

Számunkra ez a várva várt siker, amit el akartunk elérni. további két ECO-TAK termék megvásárlá-sát tűztük ki célul. Remélem, ezen pár sor hozzá járul, hogy mindenki átgondolja mennyi gázolajat hagy felleglegesen füsté válni, és nehéz időjárási körülmények között mennyi területtől esik el a lassúbb halladás miatt.

ifj. Szekeres Lajos